Troll

Lilla trollet ledsen är….

Det är som att skogarna och markerna runt där jag bor är fyllda av små väsen…finns dom där hela tiden, eller är det bara för att man tittar efter, lite lite extra?

Bilden tagen för några dagar sen; gick längs byvägen, tittade in i en lite sänka, och där stod han…

Annonser

Om maria åkerblom

Fotograf mm
Det här inlägget postades i Fotografi, Is och snö, Skog, Väsen. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Troll

 1. Birgitta Ederyd skriver:

  Hej Maria, ja naturen är full av märkliga uppenbarelser och har man som du öppna sinnen kan allt bli som länkar till naturens fantastiska nätverk. Som Stenen på Mörkberget från 3 januari här i din blogg. För mig väckte bilden och din kommentar många tankar om de vargar som miste sina föräldrar alldeles för tidigt pga människors okunskap och lystnad. Jag inspirerades att skriva en dikt om detta som du ska få sen. Som din grannei detta köldens land har vi samma temperatur och detta är köldrekord får man säga. Som kallast har det varit -30°. Det är bara att elda… Att lilla trollet på bilden är ledset kan man förstå när det är sååå kallt. kram Birgitta Ederyd, Sanna Järvsö

 2. Mariell skriver:

  Dom finns där hela tiden, och jag tror att dom väljer vilka dom vill uppenbara sig för… :)

  jag blev väldigt nyfiken på den där dikten du hade skrivit Birgitta Ederyd. Finns det någon möjlighet att man skulle kunna få se och läsa den på något sätt?

  Fortsätt att hålla ögonen öppna efter alla väsen som finns i Järvsö skogarna, Maria,

  Mariell

  • Birgitta Ederyd skriver:

   Hej Mariell
   Ja Maria Åkerblom min härliga vän och granne, är som en levande katalysator för olika skiftningar och skeenden här i naturen. Hon går omkring och SER med sin kamera. Vi får låna lite av hennes perception genom hennes bilder. Visst är det härligt.
   Kul att du vill ta del av dikten. Maria har lagt ut den nu, tillsammans med vargbilderna som jag gjorde i samband med den här besynnerliga jakten. Bilderna är teckningscollage och inlagda i en tidsserie: 1. Blickar bakåt kanske anar en fara. 2. Närbild, levande. 3. Skadad, döende med jägarens giriga klor som drar. Bilden är som du ser riven, skadad mitt itu. 4e och sista bilden: Varghuvudet från tredje bilden finns kvar i denna sorgbild med begravningsblomma. Vinterhälsningar från Birgitta Ederyd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s